Voor heldere en rake tekst

Voor heldere en rake tekst

Van FlexPlek naar VlekPlek

De flexplek betekent dat je geen eigen bureau hebt, geen persoonlijke spullen op de vensterbank en geen directe collega’s om je heen. Het bemachtigen van een goed plekje is een hele sport. Het lijkt op de handdoeken die hotelgasten al ’s nachts op de ligbedden leggen om ‘hun’ plekje zeker te stellen. Bij een flexplek komen de kantoornomaden steeds vroeger op het werk om die felbegeerde werkplek te bemachtigen. Kom je te laat, dan loop je een grote kans dat je naast een mede-kantoorzwerver zit, die de reclame van een deodorantmerk iets te serieus neemt. Knuffelen met een bunzing is er niets bij.

Slimme kantoorleguanen

Het wordt pas lastig als je in een team moet werken. Waar zit iedereen in godsnaam? Hoe kunnen we overleggen zonder luistervinken en roddelaars? Waar zetten we de flipover of de beamer? Natuurlijk zijn er aparte glazen hokjes, maar die zijn altijd bezet door slimme kantoorleguanen. Het gevolg is dat de vroegkomers alvast een plaatsjes bezet houden voor teamgenoten. Als je het lef hebt om daar neer te ploffen, word je vriendelijk doch heel resoluut van je plek gewipt. Toch lukt het zo’n groep vaak niet om een stuk flexkantoor helemaal te bezetten.

Kantoorpadvinder

En dan wordt de kantoorzwerver een kantoorpadvinder! In zo’n flexkantoor wordt altijd wel verbouwd of zijn er duistere plekken waar niemand komt. Oké er staan geen tafels en stoelen. De helft van de lampen is stuk en de wifi is matig. Maar het is wel die felbegeerde plek ‘alleen voor het team’!

Creatief is effectief

Opeens ontstaat er creatieve vibes. Stoelen en tafel worden geregeld, lampen vervangen, een flipover en een wifi-versterker maken dit rovershol compleet. De VlekPlek is ontstaan. Eens in de week strijkt het team neer op hun eigen VlekPlek! Wat een genot in de ruige zee van flexibilisering.